Cum să organizezi o masă cu prietenii

Varianta serioasă

Pentru că în realitate  prieteniile se mai și întrețin, uneori, mai rar sau mai des, vine acel moment când organizăm o masă acasă. În teorie nu este un lucru greu, dar  odată cu  vârsta pretențiile și așteptările cresc, împreună cu abilitatea socială complet ne-necesară de a judeca. Așa că dacă nu doriți să fiți subiect de bârfă, câteva sfaturi sunt utile.

Primul și cel mai simplu sfat este să nu organizați mese acasă, caz în care a-ti scăpat de toate problemele, doar că veți scăpa gradual si de prieteni.  Poate că nu este un lucru rău, pentru că  nu cred că este nevoie de acele prietenii care se întrețin numai prin mese și băutură, dar ca să revenim la text, să presupunem că o veți face.

Atunci când organizați o masă chiar și între prieteni este bine să aveți în vedere că nu este numai despre mâncare și băutură. În egala măsura contează prezentarea, compatibilitatea comesenilor, meniul și atmosfera de fundal. O să le iau pe rând.

Chiar dacă aveți prieteni din diverse cercuri sociale este bine să țineți cont că lumea la masă ar trebui să aibă subiecte comune de discutat. Vorbim de o masă intimă, nu de un bufet cu vreo ocazie specială, fapt  care implică prezența a foarte multă lume. Altfel,  dacă doctorul și coafeza vor sta la aceeași masă, sunt șanse bune să fie o conversație cam subțirică, salvata numai de faptul ca sunt ambii conspiraționiști.  In același mod nici dușmanii din liceu nu se vor împăca la masă doar de dragul tău și nu, nici divorțurile nu sunt reversibile in timpul unei cine.  Situațiile ciudate sau stânjenitoare sunt mai bine a fi evitate .

Prezentarea este adesea la fel de importantă ca și meniul. Știu că la coasă se mănâncă pe jos și din farfurii improvizate, dar este un semn de respect față de musafiri să îi primești într-un mod corespunzător.  Ca regulă generală, primește-i un pic mai bine decât te-au primit ei. Nu insista cu mese de lemn și tacâmuri de plastic dacă ei au pus față de masă.  Suntem oameni civilizați, nu vulturi, și hai să ne bucurăm estetica confortului modern .  Nu este necesar de recreat fastul unui restaurant de lux acasă,  dar în nici un caz nu trebuie să dăm senzația că organizarea mesei este doar o obligație pentru noi.  Farfuriile ar trebui să fie toate la fel, tacâmurile tot așa, masa acoperită corespunzător, mâncarea prezentată într-un mod apetisant,  iar paharele folosite conform cu scopul lor. Vinul roșu de beau din pahar de vin roșu, eu unul țin la asta. Dacă organizăm un picnic în grădină, atunci putem fi ceva mai relaxați, din motive logistice.

Și astfel am ajuns la meniu, chestiunea cea mai arzătoare. Meniul trebuie gândit în așa fel încât să fie gustos, să placă la cât mai mulți și să fie ușor de preparat. Dacă aveți prieteni cu cerințe culinare mai speciale, ar fi elegant să țineți cont de ele. Am să dau altădată sfaturi despre alcătuirea meniului, dar dacă nu le aveți cu gătitul, complicați-vă cât mai puțin. Fără produse sofisticate, fără feluri de mâncare care necesită timpi lungi de gătire, cel mai important este să avem produse gustoase care să bucure papilele gustative.  Este acceptabil să comandați mâncarea, dar de undeva de unde sunteți siguri că nu vor fi surprize. Nu faceți experimente. Felurile de mâncare pot să fie foarte diverse, depinde ce vă place.  Acestea pot include la fel de bine paste, pizza comandată, friptură, grătare sau orice altceva . Băutura ar fi bine să fie asortată la mâncarea servită și la preferințele invitaților. Chiar dacă vouă vă place vinul roșu și credeți în mod sincer că se potrivește la orice, se poate ca altcineva să prefere berea, o tărie la aperitiv, sau poate doar apă. În mod practic nu puteți satisface orice pretenție dar este suficient să aveți două, trei variante. Cum presupun că vă cunoașteți prietenii acesta nu va fi un impediment.

Ultima din lista este muzica. Dacă locația aleasă se pretează la așa ceva atunci este recomandat să aveți o muzică de fundal pentru a crea o atmosferă plăcută. Unul din miracolele cu platformele de streaming este că orice melodie este la dispoziția noastră instantaneu. Ține-ți cont însă de ce vor și comesenii și nu insistați cu concertul rock care v-a plăcut atât de mult. Un cafe concert de pe Spotify este foarte bun.

 Acestea fiind zise nu vă rămâne decât să organizați masa. Cel mai mare impediment în calea unei mese reușite este anxietatea celui care organizează.  Poftă bună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: