Învățăturile  de Crăciun ale ghiolbanului tată  către fiul său

Fiule,

 Suntem la început de Decembrie, Crăciunul este  aici și noi, ca niște credincioși ce suntem  îl vom sărbători cum se cuvine. Noi nu mergem la biserică,  ca vine ea la noi, prin cruciulițele de la oglindă și aia mare de pe portbagaj.   Vom face un Craciun, mai ceva decât al vecinilor și ălora care ne cunosc, să crape mațul în ei de invidie că nu au avut atâta belșug de bani de spart.

Întâi și întâi cumpără. Cumpără orice, chiar și ce nu ai nevoie. Cu cât cumperi mai mult cu atâta va fi mai frumos.  Cumpără un brad mare și falnic, să vadă lumea de ce soi de neam bogat ești tu. Ia unul cât mai mare, chiar dacă acasă vei tăia din el măcar un metru. Când îl cumperi ai grijă să-i desfaci pe toți, să fii sigur că l-ai luat pe cel mai frumos și mai des.  Cumpără mâncare cât mai multă. Nu-ți fă griji că se aruncă, dacă o dai la câinii de pe maidan înseamnă că ești bogat și ai de unde. Ăsta e semn de belșug.  Lasă, nu îți fă griji că ai dat bani pe ea. Mâncarea să fie din aia bună, grasă, nu cumpăra legume că iarna nu e sezon și nu se mănâncă din astea. Iarna mâncăm numai lucruri grase să țină de cald și  bem tărie să dizolve grăsimea.  Vezi, de Crăciun, nu cumpăra bere la pet că atragi sărăcia peste noi.

 Adu-ți aminte de neamurile  cele multe. Știu că nu le cunoști bine, dar așa ne învață ăștia, că de Crăciun să fim mai buni.  Dă-le măcar un telefon și mai du-te pe la ei, că te invită, că nu. Vezi,  sună numai la neamurile alea bune.   La ăia de le merge prost nu suna, să nu iei și tu nenoroc de la ei, că se transmite de doamne ferește.  Pe aia de-s mai cu pile și relații,  invită-i acasă, că, ceva tot pică. Ai grijă și scoate tot ce-i mai bun pe masă, să plece umiliți  și să vadă că tu ești cu dare de mână.  Să nu cumva să le spui ca ai cardul pe minus și datorii la credite, să nu creadă că ești sărăntoc. Tu nu ești sărăntoc, dar banii aia chiar meritau cheltuiți.

Mănâncă și bea de Crăciun, înainte și după, mult și fără grijă. Dacă îți e rău că ai mațul scurt și nu ține la mâncare multă, ia pastile de ficat din alea cum vezi la televizor.

Când cumperi cadouri să nu cumva să iei de mai mult decât primești. Să nu se îmbogățească neamurile și prietenii de pe urma ta. Dacă ai un interes cu ei, atunci ia-le din alea bune de la supermarket, dacă nu, ia-le de la chineji sau de la second-hand.  Orice iei, sa fie cu sclipici și cu scris in americană, să arate că ne-am ajuns. La ăia care nu au bani să îți ia ceva, tu nu le lua nimic.

Cât privește pe ăia de nu ți-s neamuri, ține-i din scurt și de proști. Mai ales acuma de Crăciun trebuie să le arăți tuturor cine-i  boss-ul. Neam de neamul tău nu s-or lăsat îmblânziți de Crăciun, așa că acuma nu te lăsa tu mai la  urmă de ei. Înghesuie-te în orice magazin la orice coadă, fi nervos cu orice ocazie și fi agresiv în trafic. Spune întruna la colegi ce ai mai cumpărat și cât ai dat. Ține minte,  când spui cât ai dat, dublează, numai așa,  ca să-i umpli de respect.

Și tot ca să-i umpli de respect donează și tu ceva la biserică. Ceva haine vechi de nu le mai porți. Nu le mai spăla că asta consumă curent și  e scump acuma, dă-le așa cum sunt. Vezi, ai grijă să te vadă cât mai mulți și dacă nu te văd spune-le,  ca să știe că tu nu ești zgârcit ca ei care nu dau nimica.

Fiule, ține minte, Crăciunul nostru este mai bun decât Crăciunul lor și trebuie să le arăți asta zi de zi. Mănâncă mult, bea necumpătat, sparge bani fără măsură, și astfel o să reușești să ai cel mai tare Crăciun.

P.S. Fotografia este doar cu titlul informativ. Din păcate hârtia va fi goală. Cum sunt mari șanse ca respectivul ghiolban să fie analfabet funcțional, învățăturile vor fi transmise prin viu grai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: